Колеги от 2-3 дни имам много странен проблем, както си карам и изрежа колата някъде със 120-140 ми потъва педала на съединителя - сам, без да го натискам (пада някъде до средата) вдигам го с крак и после си се оправя, пробвам да форсирам на място, но не става само като вдигна по-висока скорост.Някой може ли да ми каже каква връзка има скоростта със съединителя...?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съединителя потъва
Collapse
X
-
Ми провери дали имаш спирачна течност , и ако няма долей . Защото помпата на съединителя е вързана за сервото на спирачките ( ако не се лъжа ) и като я изрежеш колата, помпата по-силно битрябвало да върти течността и ако не е достатъчно може да ти губи налягане и да пропада педала. Но това са мои разсъйдения не разбирам много. Но не пречи да провериш . Успех
-
Единственото общо между помпата на съединителя и сервото на спирачките е спирачната течност
Според мен има проблем с уплътненията на помпата на съединителя.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеМи провери дали имаш спирачна течност , и ако няма долей . Защото помпата на съединителя е вързана за сервото на спирачките ( ако не се лъжа ) и като я изрежеш колата, помпата по-силно битрябвало да върти течността и ако не е достатъчно може да ти губи налягане и да пропада педала. Но това са мои разсъйдения не разбирам много. Но не пречи да провериш . Успех
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеЕдинственото общо между помпата на съединителя и сервото на спирачките е спирачната течност
Според мен има проблем с уплътненията на спирачната помпа._____________________
Alfa Romeo 146 1.9 JTD - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщениеИма ли начин да го проверя?
Имам предвид уплътненията на помпата на съединителя166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Здравей колега , имах същия проблем , само че при мен потъваше при всякаква скорост. Смених попата на съединителя (мисля че струваше около 50лв. в ЕМ-Комплект + около 30/40лв. за смяната) и всичко се оправи.Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'
Comment
-
Последният сняг в Бургас ми се случи същото .. тръгвам и започна да потъва .. и омеква педаласлед няколко км. отбих и се запътих за спирачна течност .. да долея колкото да стигна до сервиза на моят познат. сменихме помпата и вс. се оправи след последващо обезвъздушаване
60 лвAlfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS
Comment
-
Здравейте колеги имам алфа 156 - 2.0 twin spark. Та проблема ми със съединителя е единтичен по горе споменатите, но след като потъна за пръв път смених помпата на педала струваше 100 лв. С труда на майстора, след два дена от смяната нещата се повториха закарах колата на друг "специалист" при което човекът ми смени целия съединител комплектовано всичко 500 лв.гаранция франция на 5 -я ден абсолютно същото та вече незнам къде да я карам и какво да я правя колата я имам от месец и единственото което ме кара да я запазя е че върви супер и е голям кеф да. Пътуваш на дълъг път. Много питах и съм чул поне 5 различни мнения за това от какво може да е. ... да кажа че течове няма и спирачна течност не се губи, боклуци в течността няма се пак е сменяна 2 пъти за 2 седмици. Моля някой компетентен да ми каже мнение и то се вижда че пак ще сменям горната помпа на педала поне да знам каква марка да търся нещо което няма да се окаже менте и т.н.забравих да допълня че при напомпване на педала всичко си влиза в режим и си отделя добре до след няколко минути каране и така пак наново...Last edited by Dreamless; d.m.y г., 20:11.
Comment
-
аз също
И при мен се появи същия проблем...пропада педала на съединителя ( течност на max, без течове, сменен съединитл и лагер-помпа преди 30к км)...започнах процедурата с смяна на помпата на педала..оправи се за няколко дни...сега ще пробвам с обезвъдушаване на системата има коментари във форума...след това проверка на маслото в скоростната кутия (жилата и предавките от скоростният лост към скоростната кутия са O'k) ... и тогава отивам отново на смяна на долна помпа и съединител...
Comment
-
И аз изкарах тази дилема. смених помпата на педала на съединителя но след 2 дни пак пропадна. След като смених долната помпа обаче всичко се нормализира. Майстора ми каза че следващата стъпка е смяна на съединителя защото педала е по твърд. явно след като е подложена на атмосферните условия долната помпа е по податлива на проблеми от горната която си е вътре в купето. не знам дали съм прав но това ми се върти в главата и ви го споделям
Comment
-
колеги един въпрос относно съединител.
мога ли да ложа съединител от фиат 1.9 jtd алфа 1.9jtd или няма как да стане по снимки виждам разлики но дали е такаАlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от Dreamless Покажи съобщениеЗдравейте колеги имам алфа 156 - 2.0 twin spark. Та проблема ми със съединителя е единтичен по горе споменатите, но след като потъна за пръв път смених помпата на педала струваше 100 лв. С труда на майстора, след два дена от смяната нещата се повториха закарах колата на друг "специалист" при което човекът ми смени целия съединител комплектовано всичко 500 лв.гаранция франция на 5 -я ден абсолютно същото та вече незнам къде да я карам и какво да я правя колата я имам от месец и единственото което ме кара да я запазя е че върви супер и е голям кеф да. Пътуваш на дълъг път. Много питах и съм чул поне 5 различни мнения за това от какво може да е. ... да кажа че течове няма и спирачна течност не се губи, боклуци в течността няма се пак е сменяна 2 пъти за 2 седмици. Моля някой компетентен да ми каже мнение и то се вижда че пак ще сменям горната помпа на педала поне да знам каква марка да търся нещо което няма да се окаже менте и т.н.забравих да допълня че при напомпване на педала всичко си влиза в режим и си отделя добре до след няколко минути каране и така пак наново...
Колега що все горната помпа, а долната сменена ли е? Реши ли проблема?(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
Comment